|
ביטול פוליסה או הקפאתה בעת מכירת הרכב
כאשר נראה באופק כי לא יהיה שימוש ברכב לטווח הזמן הארוך, עולה מעל לפני השטח – מה לעשות בפוליסות הביטוח אשר עולות אלפי שקלים בשנה – האם ניתן לקבל החזרים על הפוליסה בזמן שממילא אין שימוש ברכב? יש לחלק זאת לשניים – לביטוח חובה או לביטוח מקיף. חשוב לדעת מה מהות הביטוחים, וממילא יש לוודא כי קיים ברכב ביטוח חובה משום שהחוק דורש זאת, אין להותיר רכב פעיל ללא ביטוח חובה, ולגבי רכב מושבת, השאלה היא אם מתעסקים איתו – למשל במוסך, משום שאפילו התנעה בלבד נחשבת בעיני החוק לנהיגה בו.
מה עושים עם הביטוח כשמוכרים רכב?
מכירת הרכב היא הליך שבו לא יודעים מתי מוסרים את הרכב לקונה – אלא אם עורכים עסקת טרייד אין למשל. אם אין שימוש ברכב – מה עושים עם פוליסת הביטוח? ההנחה הרווחת היא כי לא ניתן להעביר את הבעלות על הפוליסה ביחד עם הרכב, כיון שמדובר על תנאים לפרופיל ספציפי. על אף זאת חברות הביטוח מגלות גמישות בנושא.
האם לבטל את הפוליסה?
ביטול הפוליסת ביטוח דורשת בחינה של הכדאיות, כיון שזה מותנה בנקודת היציאה, והביטול נכנס לתוקף בדרך כלל כחודש ממועד הודעת הביטול. הקנס על הביטול שחברת הביטוח תגבה לעצמה: 10% מדמי הביטוח השנתיים עבר כל חודש בה הביטוח היה תקף ותוספת של עד 10% מדמי הביטוח השנתיים על פי בחירת החברה.
האם להקפיא אותה?
מסתמן, כי הקפאת הפוליסה יכולה להיות הפיתרון הטוב ביותר עבור בעל רכב שמוכר את הקודם, ומקבל בקרוב רכב חדש. הוא יהיה יכול להחיל את תנאי הפוליסה הקודמת על הרכב הבא, כיון שהתנאים בפוליסה יכולים להשתנות רק לטובתו, ובנוסף לכך – לא יהיו קנסות נוספים. המשמעות: הביטוח יהיה תקף רק עד למועד פקיעתו המקורי.
למידע על ביטול פוליסת ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|