|
חברות ביטוח הרכב פטורות מתשלום במידה שרכבם מזויף
כאשר עורכים הסכם בין מבוטח לחברת הביטוח, יש לקחת בחשבון כי ההסכם אמור להשתלם לשני הצדדים ולעמוד בתנאים ששניהם הציבו. לפי אותו צד של המטבע, לחברת הביטוח ישנה הזכות לדרוש מן המבוטח כי יקיים את תנאי החוק ולא יעבור עליהם. לפיכך, צפוי להניח כי מי שלא יקיים את התנאים הללו – כמו למשל יטול את הרכב ללא רשות מבעליו או יבצע הונאה כל שהיא ברכב. מתוך כך, חברות הביטוח אינן ממהרות לשלם למבוטח כאשר נודע כי הרכב נגנב – ומעמידה פרוצדורה לפני כן.
ומה כשהרכב מזויף?
הרכב שאדם קנה מגורם פרטי או מסוכן מכירות כל שהוא יכול להיות רכב גנוב, על אף המסמכים שנראים תקפים. בעבר, קרו מקרים בהם אדם רכש רכב מגורם אחד, ואילו אותו מוכר לא היה בעליו החוקיים של הרכב. חברת הביטוח רכב מצידה לא תבטח רכב שיתברר כי הינו מזויף, אולם קרו מקרים מסוימים בהם ניתן היה להוכיח תום לב של התובע או המחזיק ברכב – כך שחברת הביטוח נתנה את חלקה.
מה אם המוכר אינו בעל הרכב?
יש לדרוש מן המוכר ייפוי כוח על מנת שתהיה לו הסמכה לבצע את המכירה. יש לדרוש את כתובתו ואת הטלפון שלו ופרטים מזהים אחרים לרבות תעודת זהות. רצוי לוודא אם ישנה התאמה בין הכתוב ברישיון הרכב ובין מה שבתעודת הזהות שלו.
יש לפנות למכון בדיקות מורשה
לפני הרכישה, יש לפנות למכון בדיקה מורשה ולוודא כי מספר השלדה של הרכב הוא אותו מספר שכתוב על רשיון הרכב. יש להשוות נתונים – לרבות צבע הרכב – נתון שיכול להשתנות ולהעלות חשד מסוים – במיוחד אילו הצביעה התבצעה לא מזמן, ולו רק משום הניסיון לשנות את מראה הרכב או להסתיר בו פגמים מתאונות – ולבטל את העסקה.
למידע על חברות ביטוח פטורות מתשלום, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית
|
|