|
כיסוי ביטוחי לנהג שיכור
נהגים שמבצעים תאונות דרכים שיש בהם נפגעים נאלצים להזמין משטרה, אולם כשהמשטרה מגיעה השוטר יכול לחשוף את שכרותו של הנהג ברכב בתוך בדיקה פשוטה עם מכשיר הינשוף – בדיקה שתשלח את הנהג הישר אל תחנת המשטרה הקרובה ואת רשיונו לפסילה. יש בישראל מידה מקסימלית לנוכחות אלכוהול באויר נשוף או בדם, זהו קנה מידה שאינו מותיר מקום לספק כיון שהסף מאוד נמוך – משום שמספיקה כמות קטנה ביותר של שתיית אלכוהול על מנת להרשיע אדם זה בנהיגה בשכרות. במידה שקרה ביטוח וישנו נזק, עולה השאלה האם חברת הביטוח מעניקה כיסוי?
נהיגה בשכרות - חריג בפוליסה
אמנם בתקנות הפיקוח על עסקי הביטוח רשום בסעיף 18 ב' 5 על מקרים של אובדן או נזק שנגרמו כתוצאה מהשפעת סמים. אין אזכור לאלכוהול, ומתוך כך, אמור להיות כיסוי ביטוחי – ועל כך יעידו פסקי דין שונים בנושא לטובת הנתבעים. יחד עם זאת, אין כיסוי לכך אם החריג הזה צוין באופן מיוחד בפוליסה.
אשם תורם
הצעת החוק של ח"כ גלעד ארדן נועדה כדי להוסיף ולהלחם בתופעת תאונות הדרכים המרובות מפאת האלכוהול, ובה מייחסים לנהג הרכב, תוך חיוב ב-30% מן הנזק לרכב. חברת הביטוח תשלים את 70% הנותרים ו- 100% הנזק לרכב הצד השלישי יכוסה באמצעות חברת הביטוח והפוליסה לצד שלישי.
אם נשלל הרישיון – הביטוח לא בתוקף
במידה שהוחלט לשלול את רשיונו של הנהג השיכור על פי הוראות של שר התחבורה ושר הבריאות והממצאים בשטח, הרישיון אינו בתוקף וכך גם הביטוח רכב. מסיבה זו ניתן להקפיא את הפוליסה עד להודעה חדשה, או עד למועד פקיעת הביטוח. אין לנהוג ברכב עד אשר הרישיון יוענק בחזרה והנהג יורשה לעלות ולנהוג בכבישים.
למידע על כיסויי ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ומיטב חברות הביטוח יחזרו אליכם מיידית
|
|