|
רכישת ביטוח רכב לאחר פסילת רישיון – כל מה שתרצו לדעת
אמנם החוק מחייב את נהגי הרכבים להחזיק בביטוח חובה לרכב, אולם הוא לא יהיה בתוקף כל עוד הרישיון לא בתוקף. כך לפחות על פי חוק הביטוח. שלילת הרישיון בדרך כלל מוגבלת בזמן, ועם החזרה לכבישים לאחר שמקבלים את הרישיון (זה מותנה בדרך כלל במעבר מבחן תיאוריה ובמעבר מבחן מעשי – טסט), רצוי לחדש את הביטוח. במקרה כזה, אפשר להקפיא את הביטוח אבל רק עד לתום תקופת הביטוח שנקבעה מראש.
מה קורה אם עושים ביטוח חדש לאחר שלילת רישיון?
מבוטחים נשאלים עם פנייתם לנציגי חברות ביטוח אם הייתה שלילת רישיון נהיגה בטווח הזמן של שלוש שנים לפני עריכת פוליסת ביטוח רכב נוכחית. במידה שהתשובה היא "כן" לשאלה זו, המחיר "קופץ" לגבהים חדשים. הסיבה היא שחברות הביטוח אינן מעוניינות במבוטחים שעלולים להיות נהגים מסוכנים על פני הכבישים. שלילת רישיון ניתנת בעקבות עבירות חמורות כמו גם שתיית אלכוהול בנהיגה – והסיכוי לתאונה גבוה בעקבות כך.
ומה קורה אם מחליפים רכב?
חברת הביטוח שואלת את הנהגים לגבי הנהגים הקבועים ברכב. לא משנה על איזה רכב נהגו בזמן שקיבלו שלילה, אולם אם הייתה להם שלילת רישיון, הרי שתייקרנה את המחירים. אין משמעות לנקודות שנצברו לחובת הנהג או כל קנס אחר, אולם המשמעות של השלילה היא הגדולה מכולן.
יש אפשרות לסווג את פסילת הרישיון
החוק מתיר לבית המשפט לסווג את שלילת הרישיון לפי הנסיבות שזה קרה, ובכפוף לשיקול דעת. הפרמטרים שיבחנו הם מידת המסוכנות של הנהג על הכביש, משך הפסילה שהוטלה על הנהג והעבר התחבורתי – הפלילי. לעתים ניתן לסווג גם על פי פירוט כלי רכב ספציפי: נהיגה בשעות מסוימות, באזורים גיאוגרפיים מסוימים וכן הלאה. סיווג שלילת רישיון הוא נדיר ונעשה במקרים חריגים בלבד.
לפרטים נוספים על רכישת ביטוח לאחר פסילת רישיון, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית. |
|