|
החשיבות העצומה של כל רכיבי ביטוח הרכב שלכם
ביטוח חובה הוא לרוב רכיב סטנדרטי. מדובר על ביטוח שהתנאים בו אינם משתנים, אולם צריך לבדוק אותם לעומק. הבדיקה הזו מאפשרת למבוטח לדעת כמה פיצויים יקבל בכל סעיף של נזק וכמה השתתפות עצמית יש לשלם בזמן שהביטוח מופעל. בביטוח מקיף, המצב שונה. הביטוח המקיף מכיל כיסויים סטנדרטיים לצד תוספות ביטוח שאותן ניתן לבחור ולשלם עליהם בנפרד. בביטוח המקיף ניתן לבחור אם לכלול את ביטוח רכב צד ג' או לערוך אותו בחברת ביטוח אחרת.
תאונות "עצמיות"
זה קורה סביב השעון בכל ימות השנה; יכול להיות שדאגתם להכניס את הרכב לבדיקת חורף במוסך וקיבלתם מדבקת אישור שהרכב מוכן, ועדיין יש כתם שמן על הכביש שמונע מכם לבלום את הרכב לפני האובייקט שבו אתם מתנגשים. מקרה נוסף הוא תאונה קלה לרכב שבו הוא עיקם קלות את הפח – למשל בכניסה לא נכונה לחניה. במקרים אלו תוכלו להפעיל את הביטוח המקיף, שיפצה אתכם תמורת דמי השתתפות עצמית בסכום הנזק.
תאונות דרכים בין שתי מכוניות או יותר
בתאונות דרכים, בודקים מי מבין המעורבים היה אחראי לתאונה. בעוד שהביטוח המקיף יעניק כיסוי על נזקי הרכב של המבוטח ללא קשר לשאלת האחריות לתאונה, ביטוח צד ג' יהיה יכול לכסות את התביעה מצד שלישי שתעלה לאור הקביעה כי המבוטח הוא הצד האשם בתאונה.
נזקי גוף
כבר בשנות השבעים, ממשלת ישראל יצרה תקנות שמחייבות כל נהג ונהגת להחזיק בביטוח חובה שנתי, שמכסה נזקי גוף מתאונות דרכים. זהו ביטוח שמאפשר לנפגעים לקבל שירותים רפואיים בזמן התאונה ולאחריה, שכוללים גם כיסוי כספי על ההוצאות הנובעות מכך. נהיגה ברכב מותנית על פי חוק בקיומו של ביטוח זה – ובתנאי שהוא מכיל את המאפיינים של הנהגים הקבועים כולם ברכב.
לפרטים נוספים על רכיבים בביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית. |
|