|
סוגי מיגון לרכב
כל אחד ודאי היה רוצה שהרכב שלו יהיה חסין פגיעות, בלתי גניב ושיש לו מערכות בטיחות משוכללות כל כך עד כדי כך שייעצר הרבה לפני שהרכב פוגע ברכוש של אחר. לא להכול ניתן לדאוג; אולי ברכב ניתן להשקיע במערכות מיגון כדי לצמצם מקרים של גניבות או להתקין מערכת בטיחות – בדרך כלל אלו מערכות שמגיעות ברכבים החדשים – כדי לצמצם מקרים של תאונות דרכים ולהגביר "ערנות" טכנית על הכביש. /כך או כך – לא ניתן למנוע כליל מצבי ביטוח – ולכך הביטוח נועד.
התקנת המיגון
כלל הרכבים יכולים להצטייד בסוגי מיגון שונים – כשחברות הביטוח מכתיבות איזה סוג מיגון יתאים בדיוק לרכב המבוקש. המיגון הזה משתלם כשהוא מצמצם מקרים של גניבות רכב (המספר עומד על 34,000 רכבים גנובים בשנה) או פריצה לרכב כדי לגנוב את תכולתו. עלות ההתקנה יכולה להגיע למאות ולאלפי שקלים ותלוי ברמת התחכום של המערכת.
סוגי המיגון לרכב
סוגי המיגון לרכבים כוללים בין היתר אימובילייזר שמנטרל את המנוע, אולם תוך הפעלת שדר אלחוטי ממפתח הרכב יהיה ניתן להפעיל את המנוע. ישנו גם קודן – תוך הקשת הקוד הנכון ניתן להפעיל את הרכב, מערכת אזעקה להרתעה – לרבות הרכבת אנטנה לשידור אותות רדיו, מערכת איתוראן (מורכבת על רכבים חדשים) – זו מערכת שחברות ביטוח רכב דורשות כתנאי לביטוח רכבי יוקרה או משאיות.
בכמה זה ייקר את הפוליסה?
זה לא ייקר את הפוליסה – להיפך, במידה שהמבוטח יציג אסמכתא על התקנת מערכת מיגון לרכב אצל חברת הביטוח, ההנחה תיכנס לפעולה וגם ההטבות המובטחות עקב כך בזמן הפעלת ביטוח רכב בזמן אמת. במידה שהותקנה ברכב מערכת מיגון שאינה תואמת לבקשת חברת הביטוח, אין לכך כל תוקף או כיסוי.
לפרטים נוספים על סוגי מיגון לרכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם בהקדם המיידי. |
|