|
הפעלת הביטוח לאחר תאונה
תאונת דרכים אינה אירוע שבו מעוניינים להיות מעורבים מאף כיוון תרתי משמע, אולם כיון שעדיין קיים סיכוי מוגבר כזה לכל רכב שעולה על הכביש מאשר לאדם אשר רוב יומו מתנהל בבית או במשרד, הרי שכל רכב חייב לעשות ביטוח רכב לעצמו. הביטוח הראשון שיש לחשוב עליו הוא ביטוח חובה – הביטוח שהמדינה מחייבת לעשות וממילא לא ניתן לוותר עליו או על רצף התוקף שלו שעליו שומרים. זהו הביטוח הבסיסי – שמעניק כיסויים ופיצויים שונים עבור פגיעות גוף. חייבים להפעיל אותו לאחר תאונה במידה שיש חשד לפגיעה כל שהיא בגוף.
הפעלת ביטוח חובה – באילו מקרים?
החל מן הרגע הראשון שב מסתבר שנגרם נזק גופני מאירוע תאונה בדרכים, יש להחליף את מלוא הפרטים והנתונים האפשריים מן השטח – לרבות הפרטים של נהגים מעורבים, נוסעים, הולכי רגל,ד, כלי רכב ועדים לתאונה. יש לוודא שאין פגועים במצב אנוש או להגיש עזרה וסיוע לכל מי שפגוע. לאחר שמרחיקים סכנת חיים יש לדווח למשטרה ולביטוח חובה על האירוע, ומאוחר יותר למלא טפסים ולהגיש את התביעה – רצוי באמצעות עורך דין פרטי.
הפעלת ביטוח מקיף לאחר תאונה
במידה שהרכב ניזוק כתוצאה מתאונה – ולא משנה מי אשם בכך, יש צורך לאסוף את כל הטפסים לצרכי כיסוי. רצוי להיעזר בשמאי מרשימה חיצונית ולא כל שמאי שיגיע כדי להעריך את הנזק באופן אובייקטיבי ביותר ככל שניתן. ניתן לבחור שלא להפעיל את הפוליסה אם זה לא משתלם.
מתי זה משתלם להפעיל את הפוליסה?
דמי ההשתתפות העצמית קובעים במידה רבה את מידת הכדאיות להפעלת הפוליסה – גם אם מדובר על פוליסה לצד ג'. כשנהג צריך להוציא כספים מכיסו אולם מבוטח על כך גם מול חברת ביטוח רכב, ישקול אם גובה הנזק גבוה למדי מסכום ההשתתפות העצמית, ואם לא – ניתן לסכם על סכום החזר מבלי להפעיל פוליסה ולייקר אותה לשנה הבאה.
לפרטים נוספים על הפעלת ביטוח רכב לאחר תאונה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם בהקדם המיידי.
|
|