|
ביטוח לרכב מושכר- מה חשוב לבדוק לפני שחותמים?
יש להתייחס לביטוח רכב ככל חוזה אחר – במלוא הרצינות וכובד הראש. חשוב לקחת בחשבון כששוכרים רכב שמצטרף לכך גם ביטוח רכב, אולם לביטוח הזה פעמים רבות יש לדאוג בנפרד לרכב, או שהוא ניתן מאת חברת הביטוח ממילא ומלכתחילה. חובת הברור על מי מוטל לדאוג לביטוח רכב עבור רכב מושכר חלה על השוכר שאמור להיות מבוטח – הוא זה שדואג לכיסוייו. חשוב לקחת בחשבון כמה פרטים לפני שחותמים על החוזה הזה, ולקרוא את כל הסעיפים כדי להבין גם מה ההחרגות.
סעיפים כדי להתעכב עליהם
ישנם סעיפי ביטוח עליהם כדאי להתעכב על מנת להוזיל עלויות בביטוח רכב. כשהנציג שואל לגבי מספר המשתמשים ברכב, הרי שאם ישנו נהג בודד ולא עורכים לכלל הנהגים ביטוח, זה עשוי להוזיל. במידה שאחד מן הנהגים מתחת לגיל 24 – הביטוח יתייקר פלאים. לכן אם ישנה חלופה לנהג זה כדי לחסוך בביטוח – זה מומלץ. גם להשתתפות העצמית יש משקל לא קטן.
השתתפות עצמית ברכבים מושכרים
ההשתתפות העצמית בביטוח רכב מתחבאת בכל סעיף וסעיף בביטוח רכב. יש לברר בכל סעיף מה רמת ההשתתפות העצמית – וככל שזו תהיה נמוכה, כן ישתלם לתובע לפתוח את התביעה וגם לקבל החזרים. רצוי לערוך חבילת ביטוחי רכב עם שלושת הביטוחים הנהוגים, ולייצר כיסוי מירבי.
האם יש כיסוי מירבי?
כיסוי מירבי בביטוח רכב מושג כשרוכשים את כל שלוש הפוליסות – חובה, מקיף וצד ג'. בביטוחי הרכוש ניתן להוסיף עוד ועוד ריידרים והרחבות בביטוח רכב, ויריעת הסיכויים להחזר על כל נזק ונזק תגדל. ישנם מקרים שבהם חברת הביטו תימנע מהחזרים – כמו למשל גניבת רכב כשהמפתח היה בחור המתנע ולכן חשוב לקרוא את הפוליסה קודם, ולמנוע מבוכות מיותרות.
לפרטים נוספים על בדיקה לפני ביטוח לרכב מושכר, אנא השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם בהקדם המיידי. |
|