כיצד נקבעת פרמיית ביטוח רכב?
ביטוח רכב נשמע לכם כמו עוד מוצר שיש לרכוש אחת לשנה, ולא משנה מה – תמיד תוכלו לתבוע את חברת הביטוח ולהשיג פיצויים? אז זהו, מסתבר שאתם חייבים להבין על מה אתם משלמים – ויכול להיות שדווקא הסעיפים שחשבתם שהם מובנים מאליהם אינם כלולים בפוליסת הביטוח המקיף. כדי להבין איך זה עובד, נחלק את החבילה לשלושה חלקים – ביטוח מקיף, ביטוח חובה וביטוח צד ג'. לכולם – פרמטרים דומים לתמחור הפוליסה (נתונים שלקוחים מהנהגים הקבועים ברכב ומהרכבים), אולם המחירים משתנים וגם התנאים.
כאשר הנהג נחבל במהלך נהיגה ברכב
אילו ישנו נזק גופני חס וחלילה לנהגו, עליו להפעיל באופן מיידי את הביטוח – ביטוח חובה. במקרה שיש צורך – להזמין טיפול רפואי לשטח או להשלח מיד לבית החולים לעריכת אבחון. את כל המסמכים יש לאסוף – אלו ישמשו את המבוטח לראיות כי אכן הוא דורש החזרים ופיצויים על מקרה ועל הוצאות שכבר היו והוכחו.
מהו גיל המבוטח הצעיר ביותר?
המבוטח הצעיר ביותר יכתיב בדרך כלל את המחיר; ככל שהמבוטח צעיר יותר כן המחיר אמור להיות יקר יותר. ההיגיון שעומד מאחורי מחיר הביטוח לרכב הוא שנהגים צעירים יותר פחות מנוסים וגם חדורים תעוזה לנסיעה בכבישים. הם נוהגים לנסוע בכבישים בסופי השבוע – פעמים רבות נתונים תחת השפעה וגורמים לתאונות – אם לא לתאונות קטלניות רבות.
מה נחשב לנהג צעיר?
נהג צעיר הוא נהג שגילו בין טווח הגילאים 17-21 ובחברות ביטוח מסוים אף מאריכים את הטווח עד לגיל 24. המשמעות היא שניתן לעשות השוואת מחירי ביטוח לנהג צעיר , ומי שבן 22 ואילך יכול ליהנות מהפרש מחירים אצל חברות הביטוח שמחשיבות אותו לנהג שאינו צעיר – והמחירים ינחתו עד כדי פערים של מאות שקלים.
לפרטים נוספים על קביעת הפרמייה לביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם בהקדם המיידי. |