|
תחולת חוק חוזה הביטוח על ביטוח רכב חובה
האם חוק חוזה הביטוח חל גם במקרים פרטיים כמו ביטוחי חובה – ביטוחי רכב? בדרך כלל כן. כך או כך, בכל חוזה ישנם סייגים אפשריים, ואותם יש למנות, כפי שגם מונה פקודת הביטוח וחוק הפלת"ד, ברשימה סגורה. בין אלו שנמנים ברשימת הסייגים לביטוח רכב נמנים גם מי שניסו להונות את חברת הביטוח – לגרום במכוון לאותו הנזק או לטעון טענות שקריות. לרשימה זו נכנסים גם חסרי רישיון הנהיגה, מי שנהג ללא ביטוח או ללא ביטוח תקף וכן הלאה.
חוק חוזה הביטוח חל על ביטוח החובה
עד לשנת 2004, היה שוק ביטוח רכב חובה התנהל באופן שונה מזה המתנהל בשטח הביטוחים המסחריים האופייניים. היו הליכי חיתום שלא כללו שאלות הייחודיות למבוטח – הכול היה בנוסח כללי יותר. לפיכך חלו מחלוקות בין המבוטחים לחברות הביטוח פעמים רבות – משום שלא מימשו את חובת הגילוי של כל מבוטח כלפי חברת הביטוח בהסכם.
בסיס השענות ביטוח חובה על חוק חוזה הביטוח
ישנם בסיסים שונים של חוק חוזה הביטוח עליהם ביטוח חובה נשען. ראשית, ישנה מהות חוזית לפוליסת ביטוח חובה. שנית, התשתית המסחרית להסדר הפיצויים גם היא מצוינת בחוק חוזה הביטוח. ההוראות של חוק חוזה הביטוח תחולנה כל עוד אין הוראות אחרות מיוחדות לעניין.
ביטוח חובה מבוסס על סיכוני נהג
חוק חוזה הביטוח מתקיים לצד ביטוח חובה כל עוד ישנה הרמוניה בין העקרונות, כשאלו עולים בקנה אחד עם עקרון השוויון במשפט, הודאות והביטחון. אמנם דיני הביטוח חלים גם לגבי ביטוחים אחרים ולא רק בביטוחי רכב, אולם אין כל מניעה להחיל אותו – לפיכך כדי להבין את תחום תביעות ביטוח רכב כדאי להתקשר עם עורך דין ביטוח שיש לו נגיעה לעניין.
לפרטים נוספים על תחולת חוק חוזה הביטוח בביטוחי חובה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם בהקדם המיידי. |
|