|
צד ג' לא מודה באשמה בעת תאונת דרכים. מה עושים?
לכם זה ברור, הייתה תאונת דרכים ואתם שמרתם על כל כללי הבטיחות והחוק. זה הרכב השני שלא נתן את זכות הקדימה, שלא ציית לתמרורים, שלא שמר מרחק. גם אם אתם בטוחים בכך, יכול להיות שצד ג' לא יודה בכך או שחברת הביטוח תמצא הלכה למעשה ראיות אחרות. טוב שאתם כאן, קוראים את ההסבר להתנהלות במקרה של תאונה, כדי לאסוף כמה שיותר נתונים שיפעלו להגנתכם וימחישו את המצב או יציפו ראיות לטובתכם. ראשית, חשוב להחליף פרטי ביטוח רכב ופרטי התקשרות, ולתעד את הסביבה.
איזה ביטוח יש לנהג האחר?
יכול להיות שמעורבים בתאונה יותר מכלי רכב אחד. כך או כך ולא משנה מי לדעתכם אשם – יש להחליף במהרה פרטים עם כלל המעורבים ועדי הראיה, וכל זאת לאחר שוידאתם שאין נפגעים ואם כן – מוגש להם סיוע בריאותי. אספו את כל הפרטים האפשריים – סוג הביטוח שברשותו מבין כל חבילת הביטוח וחברת הביטוח – לרבות מספר הפוליסה שלו, סוג הרכב והצבע של הנהג האחר, פרטי ת.ז, טלפון, שם מלא, תמונות מהאירוע ולקיחת פרטים מעדי ראיה ונוסעים.
מה קורה אם הוא מתנער מאחריות?
במידה שהנהג האחר מתנער מאחריות, כנראה שאין עם מי לסכם על החזרים מבלי להפעיל את הביטוח, מכיון שתיאלצו לתבוע אותו ואת חברת הביטוח שלו. חברת הביטוח תחקור את הנושא ותגיע לכלל החלטה, לפי מידת הניסיון, הראיות והתאמתן ואם יש צורך – מפעילים גם את חוקרי ביטוח רכב.
יצירת קשר מיידי עם חברת הביטוח
יצירת שקיפות אל מול חברת הביטוח במקום הונאת ביטוח רכב מייצרת דרך תקשורת טובה והגברת סיכויים כדי לחתור אל האמת. ניתן להתייעץ עם נציגים של חברת הביטוח ואפילו עם עורך הדין שמטפל בתביעה, על מנת להביא את התביעה אל הצד הטוב ביותר עבורכם.
למידע על אי הודאה באשמה מצד ג', השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|