|
על מי מוטלת החובה לבטח בביטוח מקיף רכב מליסינג מימוני?
ביטוח מקיף אינו מצרך חובה, כפי הביטוח הממשלתי, ועדיין, כמעט כלל האוכלוסיה של הנהגים מבוטחים בו, למעט מי שיש לו כלי רכב דו גלגלי יחסית זול או בעלי רכבים ותיקים על הכביש. הביטוח המקיף הוא ביטוח שנחשב ליקר יחסית, ועדיין רבים מכירים בחשיבותו – העובדות מדברות בשטח. הכיסויים שנחשבים למוסיפי המחירים בביטוח זה נמכרים בהמוניהם, ולא בכדי. מסתבר, שמדובר על ביטוחים חיוניים ובסיסיים – מי לא היה רוצה שירות מהיר ומסובסד של חילוץ וגרירה במקרה של מצוקה בכבישים?
מה קורה במקרה של ליסינג מימוני?
בתחום ביטוח רכב לרכבי ליסינג מימוני, יש לוודא את משלם הביטוח לרכב, ובמיוחד את הביטוח המקיף, מכיון שביטוח חובה בדרך כלל כלול כבר בתוך מחיר השכרת הרכב או בביטוח רכב תפעולי אולם במימוני – הביטוח חל על השוכר. מי שלא בירר זאת וחתם על חוזה ללא וידוא התנאים, עלול שלא ליהנות מהביטוח (אין לנהוג ללא ביטוח חובה!).
עם איזו חברת ביטוח לתת גז?
כל חברת ביטוח מציעה סכום מחיר שונה לרכבים שונים ולפרופילי נהגים שונים, ועדיין אין הבדל בין המחירים המוצעים לבעלי רכב פרטיים ולמחזיקים ברכבי ליסינג מימוני. לפני ביצוע עסקת הליסינג ניתן לפנות לחברות הביטוח ולערוך השוואת מחירים – ולהבין מה היקף ההוצאה השנתית אמור להיות.
לקרוא את החוזה מ-א' ועד ת'
חוזה הליסינג אמור לכלול את כל ההסכמות שבין הלקוח וחברת הליסינג. מכאן, שיש לודא שגם אם סוכם בעל פה על קבלת ביטוח רכב ואפילו אם זה ביטוח רכב לתקופה קצרה שיש להשלים אותה לאחר מכן, יש לוודא שהכל רשום, אחרת קשה להוכיח את הטענה שזה סוכם בין הצדדים. גם אם ישנו ביטוח, הלקוח יכול לשנות את חברת הביטוח על פי מה שמשתלם לו.
למידע נוסף על מי מוטלת החובה בביטוח רכב ליסינג מימוני, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|