|
השארת את הרכב מונע, האם חברת הביטוח תפצה כאשר הרכב נגנב?
אתם בטוחים שהחניתם את הרכב במקום הזה בדיוק, אולם הוא אינו ממתין לכם כשאתם חוזרים אליו. לאחר ניסיון שחזור סופי של החניה, המסקנה היא שהרכב כבר לא אתכם, ובמזל – תוכלו למצוא את הרכב תקין ושלם לאחר פניה למשטרה – וגם זה לאחר ימים ושבועות רבים שעלולים לחלוף. במידה שערכתם ביטוח מקיף לרכב, תוכלו לקבל החזרים במידה שיקבע על ידי המשטרה כי הרכב באמת נגנב, ואם לא – זו תהיה פרידה סופית, ויהיה עליכם לגייס מחדש כספים לרכישת רכב אחר.
פיצוי של חברות הביטוח
חברות ביטוח עשויות לפצות מבוטחי ביטוח מקיף במידה שימצא שהם עונים על ההגדרה שרכב גנוב – לפי ההסכם בביטוח רכב שנחתם מלכתחילה. סכום הפיצויים יגיע אל המבוטחים לפי אולטימאטום מוגדר מראש כפי שגם הוא מצוין בהסכם. מעבר על סעיפי הביטוח יעלה את השאילתה האם הרכב היה מונע בזמן שנגנב והאם היו אנשים ברכב אותו זמן.
סעיף 74 תקנות התעבורה
בסעיף 74 בתקנות התעבורה כתוב במפורש כי אדם לא יחנה או יעמיד את רכבו ללא השגחה, אלא אם פעולת המנוע הופסקה ומנגנון ההדלקה שלו גם- המפתח הוצא מהמתנע והבלמים לבלימת קבע הופעלו. לפי פסיקה קודמת, גם אם הנהג נמצא בקשר עין עם הרכב בסמוך לו, הרי הרכב נחשב למאויש.
מאבק ממושך עם חברת הביטוח
גם במקרה שהמבוטח צודק ומחזיק בהוכחות לצדקתו, עליו להתכונן למאבק ממושך עם חברת הביטוח, מכיון שזו תתאמץ להראות כי אינה חייבת כספים – אולם במידה שכן יוחלט לפצות את בעל הרכב, חשוב מאוד לוודא כי מדובר על חברת ביטוח שאכן מטפלת בלקוחות במהירות האפשרית, ולא מעכבת את כספי הפיצויים מעבר לזמן הנקוב בחוזה, ומוסכם מראש על ידי שני הצדדים.
למידע על פיצויים לאחר גניבת רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|