|
החזר פרמיית ביטוח רכב חובה עקב ביטול ביטוח רכב
בישראל מצפים לתודעת שירות גבוהה, לפחות כמו בארצות הברית, אולם בפועל, אינם תמיד בודקים את הזכויות ומתי הן מגיעות – לא בעת ההתחברות באמצעות ההסכם, ולא בזמן שבו מעוניינים לממש את הזכות אותה חושבים שמגיעה. במקרה שלנו, כאשר לקוח מבטל את השירות ששילם על כולו מראש, היה מצפה להחזר הכספי של מה שעדיין לא היה בו שימוש לכאורה. מצד שני, ישנן החרגות שונות, כמו למשל הצורך להודיע לחברת הביטוח על הביטול כ-30 ימים לפני שהביטול יכנס לתוקף.
חוזר המפקח על הביטוח משנת 2003
חוזר המפקח על הביטוח מפריד בין הסיבות לביטול הפוליסה, ומחליט על סכום התשלום של המבוטח על הפוליסה או על שיעור סכום ההחזרים. לפי החוזר, אם המבטח מבטל את הפוליסה של ביטוח רכב לפני תום תקופת הביטוח – ובתנאי שאין הונאת ביטוח או הפרת חוזה מצד המבוטח, ישלם לפי יחס התקופה הנותרת ועד לתום תקופת הביטוח המקורית. ומה קורה אם זו יוזמתו של המבוטח לביטול הפוליסה?
ביטול הפוליסה בידי המבוטח
כאשר צד המבוטח הוא המבטל את הפוליסה בביטוח חובה, המבטח רשאי להותיר בידו דמי ביטוח, כאילו המבוטח ישלם על עשיית ביטוח רכב לתקופה קצרה. אילו הרכב נגנב או שמצבו של הרכב הוגדר כטוטל לוס, הקרדיט של המבוטח אצל המבטח יהא בהתאם לחישוב דמי ביטוח לתקופה של פחות מ-12 חודשים.
שינוי תנאים בביטוח
כן, ניתן לשנות את התנאים בביטוח עוד בזמן תקופת הביטוח ולאחר שנכנס לתוקף, ובתנאי שזה נעשה לטובתו של המבוטח ובאישורו של המפקח על הביטוח. בנוסף, ההחזרים על הביטוח יוחזרו למבוטח, גם אם הוגשה תביעה לתשלום תגמולים על הביטוח לפני שבוטלה בפועל הפוליסה, ובהתאם לתנאים. זו שמירה על זכות המבוטח.
לפרטים נוספים על החזר פרמיה בגין ביטול ביטוח חובה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|