|
ביטוח רכב - השתתפות עצמית בהגנה משפטית
רכישת ביטוח רכב היא ביטחון לכך שבמקרה של תאונת דרכים, יתקבל פיצוי כספי נרחב, אולם אין זה רעיון בטוח כאשר חברת הביטוח מנסה פעמים רבות להטות את הכף לטובתה כאשר ישנם מקרים בהם נטוע ספק. פוליסות רבות מבטיחות כיסוי להגנה משפטית, אולם זוהי הרחבת ביטוח שיש לשלם עליה בנוסף. הכיסוי הזה מהווה חלק מהותי מן הפוליסה של הביטוח המקיף, שכן כל תביעת ביטוח עלולה לגבות כספים רבים לטובת עורך הדין שמטפל בתביעה – במיוחד אם הוא קשור לחברת הביטוח – זה האינטרס המשותף של שני הגורמים הללו.
עורך דין חיצוני או של חברת הביטוח?
כמו בחירת השמאי החיצוני כמגיש חוות דעת שניה וניטרלית, גם כאן כדאי להבין היטב מה מעניק הכיסוי – אילו הוצאות שנכללות בתוך הפוליסה נמנות תחת הוצאות ההגנה. בין היתר אלו הוצאות מיסי משפט, העתקות, אגרות בימ"ש, שכרי מומחים או עדים, דמי ביול למסמכים ועוד. חברת הביטוח יכולה לשקול עוד כיסוי להוצאות הערעור אם יש יסוד סביר להצלחת התביעה.
דמי השתתפות ופתיחת תביעה
אם סכום התביעה נמוך יותר מגובה דמי ההשתתפות העצמית, אין טעם לפתוח תביעה. ההוצאות למקרה זה תשולמנה ישירות לגורם הדורש – ובזאת יחתם העניין, אולם אם סכום התביעה גבוה במידה ניכרת מדמי ההשתתפות העצמית, יש מקום לפתוח תביעה, והמבוטח ירוויח את סכום ההפרש.
רגע לפני תביעה
לפני שפותחים תביעה, רצוי להתקשר לחברת הביטוח ולהבין מה המשמעויות של זה. בדרך כלל תעמודנה בפני המבוטח מספר אפשרויות בהן יהיה יכול לבחור – במידה שחברת הביטוח אינה פוסלת את התביעה על סמך החרגות למשל. אילולא היה לו ביטוח מקיף תקף לפני תאונת הדרכים, לא היה יכול לפתוח בתביעה כלל בחברת הביטוח מכיון שלא שילם לה דמי ביטוח מראש.
למידע על השתתפות עצמית בהגנה משפטית בביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|