|
ביטוח רכב למתחילים
מי שלא החזיק מעולם ביטוח רכב – אפילו אם הוריו שילמו עליו לפני כן ואינו מכיר את חוזה הביטוח, רצוי שיקרא מדריכי ביטוח רכב בטרם יפנה להשוואת מחירי ביטוח מול הנציגים. בתחילה, עיקר הדגש עלול להיות מופנה ל"שורה התחתונה", למחיר הכולל של הפוליסה; מאידך, חשוב לשים לב דווקא לפרטים הקטנים, אולם לאילו פרטים קטנים להסב את תשומת הלב? איך ללמוד את המושגים הבסיסיים בביטוח? ישנם מושגים ועקרונות שחוזרים על עצמם בכל חברת ביטוח, ולכן – אם לומדים פעם אחת את החומר, קל יותר לשלוט בהשוואות מחירים בכלל סוגי הביטוח.
סוגי ביטוחים שונים
יש שלושה סוגי ביטוחי רכב; חובה, מקיף וצד ג'. הראשון – ביטוח שמעניק כיסוי על פגיעות גוף, השניים האחרים – על הרכב של המבוטח ועל הרכב האחר הנפגע ממנו (בהתאמה). הביטוח הראשון חובה לכל נהג, והשניים האחרים – זכות. כל ביטוח כזה נחלק לסעיפי ביטוח – חלקם קבועים וחלקם סעיפי הרחבות ביטוח, עליהן משלמים יותר מדמי פוליסה בסיסיים.
גורמים שמשנים את מחיר הפוליסה
ישנם פרמטרים שמשנים את מחיר הפוליסה, ובעיקר אותן ההרחבות בביטוח יכולות להיות מקדם לכך. בנוסף, יש אלמנט של דמי השתתפות עצמית שכמו נדנדה, ברגע שהם נמוכים עם קניית הפוליסה, הביטוח יציב רף גבוה יותר לתשלום כדי לפתוח תביעה. זאת ועוד – המחיר יכול לשחק במידה שהנהג נחשב ללא זהיר – כמו למשל נהג צעיר או נהג חדש.
האם ישנה היסטוריית תביעות ביטוח?
אצל מבוטחים מתחילים, אין היסטוריית תביעות ביטוח בדרך כלל, אפילו אם היו מבוטחים בעבר דרך מבוטח אחר שתיקף את הפוליסה גם בעבורו. מכיון שאין מידע על אותו נהג לאורך 3 שנים אחרונות, המחיר עבורו יתייקר ממילא כי חברת הביטוח לא מכירה את עבר התביעות שלו באמת, ולא תיקח סיכון.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב למתחילים, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|