|
ביטוח רכב שנגנב: על חברת הביטוח הנטל להוכיח מרמה
רכב שנגנב – גורלו אינו אחיד, אולם כדי שיקרא בפי חברת הביטוח כגנוב, על בעלי למלא תנאים מסוימים, כמו למשל הודעה למשטרת ישראל ובחלוף 30 ימים לערך או כפי שכתוב בחוזה הביטוח לאחר ההודעה הזו וללא מציאת הרכב, אז הרכב מוכרז כגנוב ויוחזרו בעדו החזרי ביטוח. חברות הביטוח נאלצות להכניס ידן לכיס ולשלם סכומי עתק למבוטחים בשל הרכב שנגנב על פי ערכו ביום הגניבה, ואלו יכולים להגיע לעשרות וגם למאות אלפי שקלים – תלוי בערך הרכב ערב הגניבה ובגיל הרכב. חברות הביטוח לא מוותרות מהר על כספן.
על מי הוכחת הונאת גניבת רכב?
במידה שהמבוטח פונה לחברת הביטוח במטרה לקבל כספי החזר בגין גניבת הרכב, הרי שחברת הביטוח יכולה לטעון כי המבוטח טען טענת מרמה במטרה להונות את חברת הביטוח. כששני האינטרסים מונחים על השולחן, בית המשפט בוחן את ההוכחות שתציג לפניו המבטחת, אשר ממאנת לשלם למבוטח כספי ביטוח על אף החוזה.
הוראת סעיף 25 בחוק חוזה ביטוח
סעיף 25 בחוק חוזה ביטוח – ובכלל זה גם ביטוח רכב, מדבר על מרמה בתביעת תגמולים. הסעיף הזה קובע, כי במקרה של מרמה מאת המבוטח – חברת הביטוח תהא פטורה לשלם תגמולים. אילו הועלתה על ידי המבטחת טענת מרמה – למעשה ייחוס של עבירה פלילית למבוטח, יש להוכיח זאת אף עם נטל הוכחה גבוה יותר מזה שבהליך האזרחי.
בית המשפט דן בכל בקשה לתביעה
לבית המשפט יכולים להיות ספקות באשר לטענות שונות של הצדדים, אולם הוא יכריע על פי אופי המקרה המשתנה בכל פעם מחדש. ישנם פסקי דין רבים להשען עליהם בנושא זה, ואפשר לחזות מה תהיה עמדת בית המשפט – אולם אין עמדה זו סופית – ורצוי לפנות לעורך דין טוב בנושא.
למידע נוסף על נטל הוכחת המרמה בגניבת רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|