|
מדוע חובה להבליט סייגים והגבלות בפוליסת ביטוח?
הצרכן הוא לפעמים צרכן "טיפש", במובן כזה שאינו עומד ובודק ומשווה בהכרח. הוא יכול להשתכנע בקלות, או שהוא חושב שהוא "מסדר את המערכת", בעוד שהמערכת מסדרת לו הנחה, אולם תוך מחיר מסוים. אין מתנות בחינם – ואם יש, בחן אותן. כך או כך, אין לשכוח לקרוא את האותיות הקטנות בביטוח רכב – חשוב תמיד לחשוד שיש כאלו, אותיות קטנות אשר מנתבות את המבוטח למקומות שלא ידע שהוא יגיע אליהם – וברגע האמת חברת הביטוח תציג זאת אל מולו.
סעיף 3 בחוק הביטוח
בחוק חברת ביטוח ישנו סעיף 3, אשר מצווה להבליט את התנאים שנועדו לפטור את חברות הביטוח מהחבות. יש לפרט אותם בסמוך למקום בו הם מוזכרים או להבליט בדרך מיוחדת. האם חברת ביטוח יכולה לדחות תביעה של ביטוח רכב ולהתנער מהחובה אם לא הבליטה את הסייגים כאמור? בית המשפט אינו מצודד בכך, על פי פסיקות קודמות. לא לחינם נוצר סעיף זה בחוק, שמגן על הלקוח מפני הסתרת מידע חיוני.
מידע שהיה יכול לקבוע עשיית ביטוח אם לאו
בדרך כלל, אותן אותיות קטנות הן הסיבות הגדולות שבגינן מבוטח מסוים היה יכול לקבוע אם לעשות את הפוליסה באותה חברת ביטוח על אף אותם הסייגים או לא – כאן עובר הגבול. רבים מן הסייגים בביטוח הללו אלו סייגים גורפים – כל חברות הביטוח משתמשות בהם ועדיין – החוק מצודד במבוטח, כאילו הוא לא אמור לדעת תוכן סעיפים אלו מראש.
ההבלטה אמורה להיות מתאימה
ההבלטה אמורה להיות על פי חוק מסגרת, הדגשה, כיתוב בפונט גדול יותר או בצבע מיוחד. זאת, כדי שלא יחמוק מן העין הסעיף המחריג. כך או כך, אם ישנו מקום לחשוב שנערך קיפוח מצד חברת הביטוח ולא ננהג כשורה, יש מקום לבדוק את צדקת המבוטחים בבית המשפט לתביעות קטנות.
למידע נוסף על הבלטת סייגים והגבלות בביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|