|
ההבדל בין נזק טוטאלי לאובדן להלכה בזמן תאונה
כמה "בסדר" יכולה להיות תאונת דרכים? הרי אף אחד אינו מעוניין בנזק, בעוד הוצאה, בעוד סיכון שלוקחים נוסף על אלו שאנו חווים ביום יום. לצערנו, הסיכוי לתאונה קיים בכל יום וגדול יותר ככל שנמצאים יותר ויותר זמן על פני הכבישים. המשמעות היא שמי שנוהג ברכב מסחרי ישלם יותר על ביטוח רכב, משום שהרכב עצמו נמצא זמן רב יותר מרכב רגיל על הכבישים – מן הסתם יש לו יותר שחיקה וכן "זמן כביש" המגדיל סיכון, וכן שהנהגים עצמם נוהגים בו במשמרות מעייפות וארוכות, המגדילות אף יותר את הסיכון לתאונה.
כשלרכב נגרם נזק מזערי
ישנם נזקים שלפעמים אינם מצריכים הליכה למוסך; יש נהגים שאינם מתקנים את השריטה שברכב או שהולכים לזגג על מנת שיתקן את נזקי הפריצה מהחלון. במצב כזה, אין צורך להכניס כלל את הרכב למוסך, או להכניס אותו לטיפול בן יום אחד לכל היותר. אפשר לפנות לחברות ולמוסכי הסדר לפי מה שהוסכם בפוליסה.
כשלרכב נזק טוטאלי
כשהרכב מצוי במצב של "טוטל לוס", שיעור הנזק נאמד ב- 50% לפחות. היום יש אינטרס לחברות הביטוח לשלוח את הרכב לפירוק מהר יותר – וכך גם לגבי המבוטחים המעוניינים לזכות בזכות לקבל החזר מלא לערך הרכב בזמן התאונה במידה שיערך לו נזק "טוטל לוס".
מצד שני, רצוי להמנע ממצב של נזק טוטאלי
"אובדן להלכה" – טוטל לוס, הוא מצב שמעוניינים להמנע ממנו – משום שעל הנייר אולי מקבלים את מלוא ערך הרכב, אולם בפועל מקזזים מזה עוד כמה אחוזים. יש לברר מה המשמעויות שעולות מכך, גם אם הרכב כבר ממילא נמצא במצב של טוטל לוס; לכמה ימים מקבלים רכב חלופי בחינם, וכמה נשלם לאחר שהתקופה המסובסדת תעבור?
לפרטים נוספים על ההבדל בין נזק טוטאלי לאובדן להלכה בזמן תאונה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|