|
ביטוח לרכב מושכר- מה חשוב לבדוק לפני שחותמים?
פוליסת ביטוח רכב היא חלק בלתי נפרד מהתשלומים השנתיים של כל רכב ורכב. האחריות אינה מוסרת גם מרכבים שאינם בבעלות הנהג – ואפילו כשמדובר על רכבי השכרה. כאן, עולה שאלת האחריות- על מי מוטלת האחריות לבטח את הנהגים שברכב - האם על המשכירים, או על השוכר? כשמדובר על ביטוח חובה, אין מקום לטעויות, זהו ביטוח שחייבים לודא שהוא קיים – וכן המאפיינים שבו תקפים לגבי כל המשתמשים ברכב. אחרת – לא יהיו יכולים להשתמש בו, חד וחלק. האחריות מוסרת, וזו אפילו עבירה בפני החוק.
על מי מוטל לבדוק?
השוכר חייב לבדוק אם ישנו ביטוח חובה לרכב ומה איכותו, בשביל לקיים את דרישת החוק. בדרך כלל, הביטוח כבר כלול במחיר – לפי החוק במדינת ישראל, אולם אם הביטוח ניתן לתקופה ארוכה יותר, ניתן אפילו להוזיל את המחיר, באמצעות התקשרות עצמאית ויזמית לחברות ביטוח אחרות בדרישה לביטוח לתקופות קצרות. במידה שמעוניינים בביטוחים נוספים כמו ביטוח מקיף וצד ג', שומה על השוכר לעשות זאת.
אפשר להוזיל את זה
עיקר הסכום לתשלום "נופל" בדרך כלל על תחום הביטוח המקיף – זהו ביטוח של אלפי שקלים לשנה, במידה שרוכשים את הפוליסה השנתית המלאה. אם "גוזרים" ממנה את תקופת השכירות, המחיר יצא בהתאם לזמן השכירות ולמחיר השנתי. כך, אפשר לעשות השוואת מחירי ביטוח מקיף בין החברות, ולבחור בפוליסה המתאימה מכולן לטובת השוכר.
דרכים להוזלת המחיר
יש אפשרות להוזיל את המחירים – באמצעות שימוש בפרמטרים שונים כמו למשל כמות הנהגים – לצמצם את הכמות עד לכדי נהג אחד אם זו המציאות, לצמצם את טווח הגילאים – נהג מגיל 30 למשל או יותר – צמצום שמוביל אוטומטית להקלה במחיר – תלוי בגיל המינימלי של הנהגים בפועל. גם שינוי בדמי השתתפות עצמית יוזילו בהתאם.
למידע על ביטוח רכב מושכר, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|