|
הבדלים בביטוח
לפני שאנחנו רצים לחדש פוליסת ביטוח כזו או אחרת באחת החברות, כדאי בכלל שנדע "מה נותנת" כל פוליסת ביטוח שאנחנו רוכשים לטובת הרכב (לטובתנו). בכתבה הבאה נביא את ההבדלים ולמעשה נגדיר מהם סוגי הביטוח שיש באפשרותנו לעשות כשאנחנו באים לחדש או לרכוש פוליסת ביטוח, לפחות ברמה הבסיסית של ביטוח חובה, מקיף וצד ג'.
ביטוח חובה
ביטוח חובה הוא ביטוח שמחייב אותנו לרכושו על פי חוק. במידה ולרכב אין ביטוח חובה- אין להעלות אותו על הכביש! כמובן שלא כל חברת ביטוח מחוייבת לבטח רכב/ נהג כזה או אחר. ככל שלאותו נהג יש יותר עברות תנועה או ככל שהרכב עבר יותר תאונות, כך הסיכוי שהרכב יבוטח בחברות ביטוח יורד. למרות זאת, ישנה חברה הנקראת "פול", תפקידה לבטח בביטוח כל אדם הפונה אליהם בבקשה, לא משנה מה עברו אומר עליו. החיסרון היחידי בחברה זו הוא המחיר. לרוב מדובר ברכישת פוליסה שיקרה בכ- 20% מהמוצע בשוק.
ביטוח מקיף
פוליסת ביטוח מקיף הוא לא בקדר חובת רכישה. למעשה הוא ביטוח שמבטיח הגנה מפני מפגעים סביבתיים, גניבה, תופעות שקשורות לאימא אדמה, מעשה זדון וכולי. הפיצוי לאדם שרכש פוליסה כזו ונדרש בהפעלתה הוא: תשלום זהה לערך הנזק, תיקון, החלפת הרכב ברכב זהה. הביטוח הזה כולל בתוכו גם כיסויים נוספים המקושרים לנזק הנגרם לרכב השני (צד שלישי). כמובן שגם לביטוח זה, בכל חברה וחברה, ישנם סייגים וחריגים המפורטים בפוליסה המוצעת.
ביטוח צד ג'
פוליסה זו נרכשת בדרך כלל לצד ביטוח החובה. גם על פוליסה זו אין חובה המחייבת לרכוש את הפוליסה ולכן היא על תקן רשות. תפקידה של הפוליסה היא כיסוי כל חוב כספי של המבוטח לצד ג' עקב תאונה או פגיעה בהולך רגל. הפוליסה מציעה מתן פיצויים לנפגע בתוספת דמי השתתפות עצמית שמוטלים על הצד המבוטח. הסכומים המדוברים בפוליסות ביטוח צד ג' הם בטווח שבין 300 ל- 500 אלף שקלים ומחירה של הפוליסה תלוי בשלל גורמים, כמו שנתון הרכב וסוג, גיל הנהג ועוד. |
|