|
סיכוני נהיגת חורף
בתוך המלחמה הנצחית שלנו הגובה מדי שנה יותר ויותר קורבנות היא המלחמה בתאונות הדרכים, ניתן למנוע ולהפחית בצורה משמעותית את תאונות הדרכים ואת מספרי הניזוקים, הרכוש והקורבנות שהיא גובה. הגורמים המרכזיים הנלקחים בחשבון הם הגורם האנושי אשר עושה טעויות (אי השמעות לחוקי התנועה, לקיחת סיכונים שונים), תשתיות לא טובות (מחסור ברמזור, גדר הפרדה, מרחב תגובה קטן או כביש חסר ניקוז לדוגמה) וסיכוני נהיגת חורף.
מהם סיכוני נהיגת חורף?
תנאי הנהיגה בחורף משתנים ללא ספק, ועל הנמצאים בסביבת הכביש או בשטח פתוח להיות קשובים אף יותר מתמיד. מכשולים בלתי צפויים כמו עץ גדוע, ציוד אשר ניתק מבניינים- כמו סככות ואפילו קולטים של דודי שמש עלולים לפגוע ברכב. בעת ירידת גשמים ורוחות, כשהחלונות סגורים (ואולי אף המוסיקה פתוחה בקול רם)- ההקשבה לקולות הסביבה הופכת למוקהית, וצלילים כמו צפירת מחסום רכבת, צפצוף מרכב ועוד נבלעים. לאור זאת, יש צורך להיעזר בחוש הראיה – נסיעה עם פנסים דולקים לאורך שעות היום עוזרת להתמצאות במרחב הן של הנהג והן של הסובבים ולכן חשוב לשמור על תקינותם כמו גם על הגלגלים, וישרים, בלמים וסגנון עצירה ועוד. ישנם מספר אביזרים אשר יכולים לעזור במצבי חירום אך אינם נכללים בביטוח רכב- ערכת עזרה ראשונה, כבלי הצתה, פנס כולל סוללות נוספות, פיוזים, בקבוק מים ועוד.
איזה ביטוח נהוג כנגד סיכוני נהיגת חורף?
ככל שמדובר בנזק רכוש, הביטוח המקיף מכסה למשל מפני פגעי טבע. באם עלות הנזק גדולה מעלות התיקון, יש עניין לתבוע את הביטוח, ורצוי לדעת כי ישנה עלות של השתתפות עצמית כפי שסוכם בביטוח. באם עלות הנזק קטנה יותר מעלות ההשתתפות העצמית- רצוי שלא להפעיל את חברת הביטוח רכב על מנת שיהיה אפשר להפעיל אישור העדר תביעות ואת ההנחה בגינו.
למידע על סיכוני נהיגת חורף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית
|
|