|
למי נאמן המבוטח הישראלי?
החל משנת 2006, מתפרסמת טבלת "שיעור החידושים" שנערכה על ידי משרד רואי החשבון "ארנסט אנד יאנג" (סקירת משק הביטוח בישראל בשנת 2005), המשווה את אחוז מחדשי הביטוח רכב בענף רכב- רכוש בחברות הביטוח השונות. נמצא מאז, כי ישנו אחוז גבוה (החל מ-70% ומעלה) המחדשים בחברות הביטוח הישירות מדי שנה את ביטוחם, כלומר- לא עוברים לחברת ביטוח אחרת.
האם השאלה "למי נאמן המבוטח הישראלי" קיבלה בכך תשובה?
המבוטח הישראלי אמנם כרוך באחוזים כגבוהים עם חידוש הביטוח שלו לחברות הביטוח הישיר, אולם הנתונים שפורסמו נכונים אפוא רק כהשוואה בין חברות הביטוח הישיר השונות לבין עצמן, ולא ביניהן לבין צורות אחרות של חידושי ביטוח (כלומר- דרך סוכני ביטוח ומתווכי הביטוח השונים). כשהמבוטח הישראלי בוחר לערוך את הביטוח דרך סוכן ביטוח רכב, הוא יכול להיות בכל שנה מבוטח דרך חברת ביטוח אחרת אשר משתלמת יותר, וההתאמה הזו נעשית על ידי איש מקצוע הבקיא במערכת ובתמחור ובתנאי הביטוח, ובכך מתבצע ניוד מבוטחים בין חברות הביטוח מדי שנה. אולם מדוע לא לחסוך את עמלות הסוכן, וכעת כשישנה שקיפות מלאה ניתן לכוון אל הביטוח המתאים במיוחד לכם?
המבוטח הישראלי וסוגי הביטוחים השונים
פריצת הדרך שעשה ענף הביטוח הישיר החלה לפני כעשור, אולם חלה בכך מגמת ירידה- עם העזרות בסוכני ביטוח אישיים. כאשר הרפורמה בביטוחי רכב נכנסה לתוקף, שוק המחירים היה פתוח לתחרות- והביטוח הישיר נתן כלים לתמחור מדויק יותר ולתחרות. כיום, ניתן להשיג מחירון תעריפי ביטוח רכב דרך אתרי האינטרנט, ולחסוך עמלת תיווך של סוכן מכירות. משתני התמחור פתוחים וגלויים, וכל אחד יכול לערוך בעצמו את שיקוליו באשר לכדאיות הביטוח בחברה זו או אחרת. בעזרת אתרי השוואות מחירי ביטוח תקבלו את 3-4 הצעות הביטוח הישיר הטובות ביותר, לכם נשאר רק להחליט. תוקף ביטוח רכב חובה חל ממועד החתמת תעודת הביטוח בחותמת הבנק, אך לא לפני התאריך הנקוב בתעודה, ומסתיים בתאריך הנקוב בתעודה כתאריך הסיום של הביטוח.
למידע על למי נאמן המבוטח הישראלי, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית
|
|