|
האם מותר לנסוע בלי ביטוח חובה?
ביטוח חובה אינו רק רצוי, הוא נחקק בחוקי התעבורה, ונאכף בשיתוף רשויות שונות. הוא נועד לכסות על תשלומי נזק של פגיעת הרכב המבוטח בגוף או בנפש של נהג הרכב המבוטח, נוסעיו, וכל אדם אחר הקשור בתאונה זו. כדי שביטוח רכב זה יהיה בתוקף- עליו להיות משולם לאורך כל זמן שהאוטו ברשות הציבור- גם אם הוא חונה, משום שפגיעה בגוף יכולה לקרות כשהאוטו גם חונה ולא בשימוש (לדוגמה- חונה במקום אסור או שמפריע לתנועה למשל יכול לגרום להתנגשות עקב כך שלא נמצא בשדה הראייה ועוד).
מעשה שהיה, והמשך טיפול ביטוח
הרי לכם מקרה שקרה בנתיבי כביש מהיר לפני זמן קצר: רכב שלנהגו יש הרשעות קודמות בתחום התעבורה נסע ללא ביטוח חובה על הכביש. באותה הצומת, הרמזורים לא פעלו והיה על הנהגים לפעול על- פי השלטים המוצבים. משום שחצה את הצומת מבלי לציית לתמרור עצור- שני רכבים שהגיעו משמאלו פגעו בו, ורוכב אופנוע נמחץ למוות. במידה ויש לבעל הרכב שלא ציית לחוקי התנועה ביטוח חובה, הביטוח יוכל לפצות עד גובה סכום מסוים כפי שנקבע מראש בחוזה, ואת השאר ישלים הנהג. במידה ואין לו ביטוח חובה בתוקף, הרי שהפיצוי יועבר למשפחות הנפצעים וההרוג, ומלוא הסכום יתבע מהנהג האשם לאחר מכן תוך ניהול תביעות משפטיות דרך חברת ביטוח בשם "קרנית".
האם מותר לנסוע בלי ביטוח חובה?
התשובה היא חד- משמעית: לא. אסור בתכלית האיסור, החל משנת 1970 כל רכב חייב לנסוע או לעמוד ברשות הציבור רק אם יש לו תעודת ביטוח משולמת בכל רגע נתון. בשעת תאונה, כשיש ביטוח חובה בתוקף אך אינו נמצא פיזית ברכב, אין צורך שביטוח הרכב יהיה במקום, אלא שישנו כזה בתוקף. מספיק אף הצילום של תעודה זו למען העברת הפרטים של חברות הביטוח.
למידע על האם מותר לנסוע בלי ביטוח חובה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית
|
|